Homofile Cruising- og Sjekkested

BearCY HomoSite Click to enlarge!
BearCY's Adresse- og Tilgjengelighetsside

Spørsmål som de færreste i vår kultur ville sette pris på å bli stilt i noe program på TV, er:

«—Er du glad i å kose med tissen din?
—Setter du også pris på at andre (/den du er glad i) koser med tissen din?»

Men allikevel, kjenner jeg ikke én som vil svare nei på noen av disse spørsmål; ser vi bort fra de nettopp derfor så mange utsatte av slike former for overgrep.

For her er sakens kjerne, når det gjelder cruising. Det er en sikkerhetsventil for samfunnet. De som ikke evner å skaffe seg tilgang på kos av andre med tissen sin ved hjelp av kjærligheten, finner andre måter å dekke dette – ett av sine grunnleggende behov på; likeverdig med tilstrekkelig og fri tilgang på ren luft, rent vann, mat, hus, klær, trygghet og et sosialt liv. Og som et langt bedre og mer positivt alternativ for alle eventuelle etterlatte, enn å avbryte livet sitt ved hjelp av selvmord: «Like tiltrekker like!»

Men hvilke grunnleggende rettigheter har vi i vårt sære og pietistiske samfunns grunnlov, til å oppnå mulighet til å dekke alle våre grunnleggende behov – uten å risikere klappjakt av politi, eller enda verre; umodne ungdomsgjenger i form av borgervern – slik at vi oppnår overskudd til å lære oss å evne å etterlate oss noe bedre her i livet, enn en ødelagt og utplyndret natur og en full do?

Gaysir

Gaysir Pålogging (homse+lesbe+bi+hetero profilkontakt)
GayDate Pålogging (homse profilkontakt)
Paradise (alles kontaktannonser + gule[kjøp&salg])
Radiator Pålogging
(homse profilkontakt)
SprayDate Pålogging (hetero profilkontakt)

Følgende informasjon havnet i e-posten min en dag, fra brukbarkar@hotmail.com. Jeg kjenner ham ikke (navnet hans fulgte riktignok med), men han høres jo ut til å vite litt av hvert. Her kommer utdraget av brevet han sendte meg (siden jeg kjører MS-FrontPage2003, har jeg også ordrettingsprogram installert, og derfor er teksten noe forandret av meg, da de fleste tastefeil er rettet. Jeg har også lagt til alle grønne parenteser og gulfarvet alle som var der fra før. Alle overskrifter, samt innhold er også lagt til av BearCY :o).

Sognsvann
Kampen
Jordal Amfi
Frognerparken
Stensparken
Akershus Festning
Offentlige Toaletter
Homolulu og Lille Huk
Offentlige bad
Kalvøya
Vinterbro
Ingierstrand
Torvbyen i Fredrikstad
Gangsrødbukta ved Fredrikstad
Fredrikstad—Oslo
Foksrød ved Sandefjord
Internet

Sognsvann
Kjør bil (bruk kartbok) eller Sognsvannsbanen (linje 3 Sognsvann). Muligheter nesten hele døgnet og hele året. Her møtes folk fra alle aldre og kjønn; om enn flest eldre homser, som er stamgjestene her. Det er flest kåtinger der på ettermiddagen og mot kveld, og mange på sen vår, sommer og høst. Både i skogen og på toalett eller i nærheten av disse. Skogen finner du ved å stå med ryggen til endestasjonen til Sognsvannsbanen, og gå nedover parkeringsplassen, forbi innkjøringen til bunker i fjellet. (Nytt Riksarkiv). Her er det en bom over veien som går inn i fjellet. Her kan du gå inn i skogen. Det er flere stier du kan gå rundt på. Dersom du treffer én eller ei du vil ha kontakt med, så kan du enten stå rolig og vente på vedkommende, eller om du nærmer deg vedkommende. Vedkommende vil kanskje begynne å kjærtegne deg utenpå buksa, og kanskje spørre om hva du liker. Eller ikke si noe i det hele tatt. Dersom dere begynner med noe, f.eks. at han eller hun suger deg, kan det hende at én eller ei til kommer forbi og vil være med. Hvis du ikke ønsker noe større selskap, må du vinke vekk vedkommende, eller be ham eller henne om å gå. Noen sitter/kjører rundt i biler langs med skogkanten på parkeringsplassen. Etter at det er mørkt, er det en del som sitter og runker og venter på selskap, eller at de vil at du skal stå i døråpningen slik at de kan få suge eller slikke deg. Det er også muligheter i skogen fra den innkjøringen og videre rundt hele veien til et toalett. Også langs den veien som går inn i skogen litt bak og til høyre for dette toalettet. Det finnes et annet toalett som ligger ved badestranda. Dette finner du f.eks. ved å følge forlengelsen av Sognsvannsveien til bommen ved telefonkiosken, og så fortsette videre mot vannet. På dette toalettet er det som regel hull i veggen, stort nok til å stikke pikken igjennom. Det er et annet toalett ved veien opp til Svartkulp. Det ligger mellom veien og Sognsvannet. Der er det også hull i veggen. Eventuelt i innerdørene på dametoalettet. Det hender at det er noen på disse toalettene som venter på at noen skal komme for sex.

Om sommeren er det muligheter også ved øvre enden av Svartkulp som av de uinteresserte byråkratene i kommunen i de senere år er reservert naturister. Svartkulp ligger ca 10—15 minutters gangtid fra parkeringsplassen ved Sognsvann. Her er det mange som bader og soler seg nakne. Begge kjønn, men mest gutter/menn. I den øverste enden av vannet, er det flest eldre. Her kan du gå litt lenger inn i skogen fra vannkanten, og du vil nok snart bli forsøkt sjekket av en eller flere av de som er der. – Hvis du ikke i stedet blir forsøkt stoppet av de frivillige vaktene som patruljerer området på dagtid for å hindre at tilfeldig forbipasserende kan velge å la seg plage eller forarge av sex på offentlig sted.

nordsiden av Svartkulp er det også enkelt å se forskjell på hvor de homofile og hvor de heterofile cruiser. Der de heterofile tråkker, finnes det ikke lyng igjen; alt er flattrampet med bare et teppe av gule barnåler overalt. Mens der hvor homsene går, er det tråkket opp sirlige stier overalt, slik at all lyngen i mellom får stå i fred og vokse frodig. Man kan jo spørre seg hvem av disse menneskegruppene som er mest miljøvennlige; og om dette er bevisst eller ubevisst…?

Anonymisert kopi av e-postmelding sendt til meg, som reaksjon på ovenstående avsnitt:

Fra: Ungdom Onf
Sendt: 8. mars 2004 03:05
Til: _bearcy@bearcy.com; _bfj@bearcy.com; _bearcy@frisurf.no_
(tidligere e-postadresser, som i dag er misbrukt og ødelagt av industriens reklame for dop og overgrep. Og som derfor ikke er i bruk av meg mer. Lyder e-Bay kjernt? Ren felle! Bruk bare Hotmailadresser når du registrerer deg der; eller adresser du ikke bruker til annet! Og slett dem, når du har oppnådd hva du vil med dem.)
Emne: Hjemmesiden din

Hei!

Vi har fått bemerkninger fra flere hold om at naturistområdene både ved Svartkulp og Svartskog ikke fungerer helt som det skal. Flere klager går ut på personer som møtes og har sex offentlig. Vi gjør oppmerksom på at naturisme ikke har noe med sex å gjøre, og ber derfor om at disse stedene fjernes fra sidene dine. Slik situasjonen er i dag, risikerer vi bare å miste de stedene vi har. Flere grupper er i ferd med å aksjonere mot stedene grunnet dagens tilstand. Vi vet at en velforening planlegger å sette ut vakter i Svartkulpområdet gjennom hele sommeren.

Begge stedene er regulert som naturistområder etter at naturistforeningen har kjempet frem avtalene med Oslo Kommune. Ønsker dere egne områder, foreslår jeg at dere søker om det.

Håper du vil etterkomme vårt ønske.

Med hilsen fra

Ungdomsgruppa i Oslo Naturistforening (ONFU)

//////

http://www.naturist.no/onfu/

(Svarbrevet mitt til disse meldingene, kan du lese her.)


Fritt skrevet av fra profilen "Sognsvann (17)" på
Gaysir.

Dette er bare et forsøk på å legge inn kart over Sognsvann, for friluftsinteresserte…

https://www.bearcy.no/sjekkested.html#Sognsvann beskriver området, men dét var før trærne og buskene ble hogget ned i vinter.

Området som er innringet i grått, var det "gamle" cruisingsstedet. Det brukes imidlertid fortsatt, men er nå ganske åpent for innsyn, etter snauhogstangrepet til høymoralministeren. Det lille "fjellet" skjermer allikevel en del, og høyden bak denne brukes av noen.

Hvis jeg har forstått det riktig, er det området omkring Valhallabekken; det som er innringet i rødt her, som er foreslått i stedet. Ønsker moralministeren å gjøre samme feilen flere ganger, ender hun jo bare opp med å snauhogge hele Nordmarka! Naturen er i utgangspunktet til for og brukes av alle som føler seg i stand til det. Og det bør derfor være mulig å finne saklige løsninger på slike ellers tilsynelatende "problem". Blir et område tydelig nok merket med skilt på begge målføre (riksmål og britisk), slipper de unna å forholde seg til det, som ikke har noe slikt ønske.

Rundt Svartkulp er det et naturistområde, innringet av blått, og derfor finnes det jo også enkelte her som bare kommer for å kikke… Dette kan imidlertid være til sjenanse for naturistene som er her for å sole seg, og allmennheten oppfordres til å politianmelde eventuelle ubehagelige opplevelser. Cruising og seksuelle aktiviteter omkring Svartkulp frarådes derfor på det sterkeste utenfor alle snille barns leggetid.

I området like nord for Svartkulp, foregår det også en del cruising på varme soldager; da kåte naturister som soler seg, trekker innover i skogen for å finne kos. Samtidig som det merkelig nok også arrangeres orienteringsløp i det samme området for folk alle aldre. Dette skyldes kan hende at de som arrangerer orienteringsløp i dette området ønsker å sjokkere sine brukere? Det kan også bety at de ikke har beveget seg særlig mye i det samme området på varme soldager selv, og derfor er uvitende om den åpenbare feilen de begår? Alle feil virker jo like tilforlatelige, inntil vi har lært av dem; slik at vi slipper å gjenta dem, nettopp fordi vi først da i stedet evner å styre unna! Alle bør jo ha lik rett til friområdene; og plass er det nok av! Orienteringsløperne; som jo dessuten liker å bevege seg over lengre strekninger, kan jo enkelt styres utenfor et par km nord for Svartkulp, og da vil problemet som forårsaker konflikten være løst. Både for orienteringsløperne, og for de mange enslige voksne ressurspersoner, som lider av akutt mangel på kos. Det være seg hetero- eller homofile: Se forklaring ovenfor på hvor du finner hvilken gruppe.

Kampen
I Oslo er det to gamle pissoarer på Kampen. De ligger på en måte på hver sin side av Kirken. Den ene like ved kirken, den andre i retning mot Tøyenbadet. Denne er mest besøkt. Hele året. Alle aldre. Best etterat det er mørkt og sent på kveld/natt. Her det bare å gå inn og stå å late som du skal tisse, eller ronke litt. Du må være litt forsiktig. Det hender jo at det kommer noen for å tisse, og som ikke er interessert i å ronke. Det er mest for å knytte en kontakt og så gå et annet sted. F.eks. opp i parken på andre siden av veien. Der oppe ligger det et gammelt vannbasseng.

Jordal Amfi
Ikke så langt derfra, ligger Jordal Amfi. Her foregår det en del under tribunene sent på kveld og natt hele året. Det er på den siden som vender nedover mot sentrum. Det kan virke litt skummelt å gå inn der, men det er bare kåte gutter/menn der. Jeg har hørt at det har vært ungdommer der som skal jage eller ta alle homoene, så kanskje du bør være forsiktig og se deg om. Det går bra med busser dit. Det hender også her, at noen sitter i bilene sine. Og da er det jo muligheter til å gå bort til dem for å slå av en prat, og eventuelt bli med på kjøretur. Har også sett noen som søker kontakt litt utenfor tribunene også.

Frognerparken
Frognerparken er også et sted. Gå opp til Monolitten og stå med nesa mot Holmenkollen. Til venstre er det en liten "skog". Muligheter på sen kveld/natt, men har også sett folk der på dagen. Hele året, men flest på sommertiden. Alle aldre. På dagen må du være litt forsiktig. Det hender det kommer noen som bare skal passere gjennom skogen. Dersom du går dit og ser noen andre som oppholder seg der, og ikke haster avgårde, kan du være temmelig sikker på at de er ute etter sex. Det er også ett toalettanlegg i nærheten av Monolitten, med låsbare WC-rom. Det ligger til høyre før du kommer opp til Monolitten. Tror ikke at det er noe sjekkested, men det er mulig å bruke et rom på dagtid. Antagelig er det låst på kvelden.

Stensparken
Øverst i Pilestredet ligger det en høyde med Fagerborg kirke i sørenden, som går over i en slags forlengelse av en park på nordsiden av kirken. Den heter Stensparken. Ved nordenden, øverst oppe, er det en trapp som fører opp til Blåsen. Flott utsikt over Oslo. Der kan du også treffe noen i alle snille barns leggetid; når det er mørkt eller når det begynner å mørkne. Har hørt at det kan være noen der også på ettermiddagen/tidlig kveld om sommeren, selv om dette ikke er tilrådelig; da barn også leker gjemsel i buskene her. Det finnes mange stier man kan gå på for å være litt i skjul. Stiene finner du forøvrig både langs vestsiden og østsiden av toppen.

Akershus Festning
Det skal også være et toalett på Akershus Festning. Har hørt at det er mulig å oppnå kontakt der, men har aldri sjekket selv. Generelt er det toaletter som det går an å sjekke på. F.eks. T-banestasjoner i Oslo. På et par av dem, var det matte glassvegger før, men det var mulig å se om det var noen som stod å runka der, og som man eventuelt kunne prøve å få kontakt med.

Offentlige Toaletter
På mange toaletter er det også en del meldinger på veggene. Folk foreslår møtesteder, oppgir telefonnummer osv. Jeg vet ikke åssen det er på slike steder nå. Kanskje det er vakter der, for eksempel? Mulighetene kan jo sjekkes ut på WC på varehus, jernbanestasjoner, busstasjoner, rasteplasser og badeplasser.

Homolulu
På Bygdøy ligger homsenaturiststranden Homolulu. Du finner den ved å ta 30-bussen til endeholdeplassen Huk, og gå nordvestover, i retning Bygdøy sjøbad og Bestumkilen, ved å følge asfaltgang- og -sykkelstien (Chr. Frederiks vei) til høyre forbi bommen og med ansiktet vendt mot Lysakerfjorden og Bærum – når det er slutt på asfalten (i krysset ved Frølichs vei) befinner du deg ved Paradisbukta (til venstre). Følger du stien ned til stranden her, og fortsetter videre langs denne, forbi eiendommen (på høyre side), som grenser til Paradisbukta, kommer du til Homolulu. En strand med, vedlikeholdt av, og for homser – BearCY inkludert. I de siste årene – og spesielt etter at strandlinjen ble åpnet for gjennomgang fra Paradisbukta – har det også begynt å vanke en og annen naken jente der. (Tobakksrøykallergikere bør imidlertid finne seg andre steder å oppholde seg. Spesielt når det er helg og mange på stranden samtidig, og det ikke er vindstille; da homser som røyker da er særlig kjent for å la seg fornærme over det, dersom de blir spurt om å være så snill å gidde å vise litt hensyn i så måte. (De samme homsene, kan imidlertid vise seg å være de elskeligste mennesker resten av uka. Gudene må vite hvorfor!) Og i stedet følge vinden, og sette seg bortenfor den; så de slipper å utsette seg for det Karmalovbruddet vi i så fall kanskje ville kunne velge å oppfatte det som, hvis de i stedet valgte å være til sjenanse for oss; bevisst og med ondskapsfull vilje? Imidlertid tror jeg ikke Karmaloven ville ha brydd seg nevneverdig; for røykallergien er selvpåført i mitt tilfelle; gjennom overdreven rullingsrøyking med en 50g-pakke Pettrøes blå om dagen i tøffe perioder av livet mitt.)

Lille Huk
på Bygdøy (offentlig naturiststrand) Sensurert etter oppfordring fra ABNF. Se forklaring nedenfor. For å komme inn og lese, se her.

Offentlige bad
Det er muligheter på offentlige bad også, men husk forsiktighet og diskresjon! I Oslo har jeg hørt om Bislet Bad eller Sogn bad som ligger ved yrkesskolen ved Ringveien/Ullevål stadion, på vei mot Sogn, og Tøyenbadet. Sjekk om de har spesielle dager for bare menn, bare damer og fellesbad. I helgene er det mye familiebading. Bruk telefonkatalogens karttjeneste for å finne frem. Offentlige bad finnes i mange byer i Sverige og Norge. På badene er det spesielt dusjene og badstuene som er kontaktstedene, men enkelte steder er det toaletter som også brukes til sjekkesteder. Uansett må du være forsiktig: Flaut om en badevakt skulle avsløre deg og en kompis mens dere dreiv på med noe! (Vi er dessuten alle hverandres rollemodeller; og siden det også finnes barn på slike steder, er det hyggelig om du viser hensyn.) Gutter/menn som oppholder seg mye i dusj/badstue og som kikker på deg, f.eks. bruker øynene fra ansiktet og nedover og oppover igjen, kan du være ganske sikker på vil ha kontakt. Alle er egentlig like nervøse, men du kan sikkert merke en viss interesse allikevel. Man trenger jo ikke gjøre noe sex inne på badet, men knytte kontakter. Dette er veldig avhengig av om det er lukkede enkeltgarderober, toaletter osv. I Fredrikstad har jeg hørt om svømmehallen på Kongsten på Østsiden, som et mulig sjekkested, men har aldri vært der.

Kalvøya
Naturiststranda på Kalvøya, litt utenfor Sandvika sentrum, er stedet på dag/ettermiddag/kveld om sommeren. Området er det høydedraget som går fra stupebrettet og langs vannet inn i vika og skogen oppover innover på øya igjen. Stranda finner du ved å følge veien til venstre etter at du kommer over brua mellom fastlandet og Kalvøya. Stranda ligger i retning mot Høvikodden, som du kan se på den andre siden av bukta. Den ligger fint til i en vik, og på dagen nede på stranda ligger det en del par og familier. Når du kommer dit i skumringen, kan du gå tvers over den tomme stranda og opp fjellet. Her ser du stupebrettet. Fra dette og i skogen langs bukta innover på øya, er det flere stier å gå på, og flere soleplasser om dagen. Her er det ofte en del gutter/menn. Fortsetter du litt til, blir det en tettere skog. Her kunne du tidligere treffe nakne folk på jakt etter sex fra tidlig på dagen til sent på kveld hele sommeren.

I dag oppfordres vi til å begrense oss til bare å cruise i alle snille barns leggetid; for å unngå unødig konflikt med den etter hvert økende gruppen av øvrige brukerne av området. Det finnes flere toaletter på øya, men jeg vet ikke om det foregår noe sjekking der. Muligens det som ligger ved en fotballbane, ikke så langt unna naturiststranda. Toalettet er stort; jeg tror det er to eller tre doer pr. kjønn. Det er atskilt på midten. Du kan jo kikke innom der også. Kan jo gå dit dersom du treffer noen i skogen på kvelden. Så kan dere være mer uforstyrret der inne.

Anonymisert og ordkorrigert kopi av e-postmelding sendt til meg med fullt navn og all kontaktinfo man kan nå meg på, med kopi til alle øvrige Naturistforeninger i Oslo-området, samt ørten andre privatpersoner:

ABNF; Asker og Bærum Naturist Forening, som benytter et av de områdene du anbefaler, ber om at du fjerner henvisningene dine til naturistområdene. Vi er ikke moralens voktere, men vi ønsker ikke denne type aktivitet i eller i umiddelbar nærhet av våre områder, som er beregnet på familier med barn og andre som ønsker å sole seg og bade uten badetøy.

  1. Som naturister vil vi ikke ha at folk (gay eller ikke) kommer hit på jakt etter sex, og det er like ille som "SPAM". Vi er veldig trøtte av det også!

  2. Hele naturistområdet inkl. skogen oppover, er en lekeplass spesielt tilegnet barn; vi håper at også du forstår at det derfor ikke passer til folk som er på jakt etter sex!

Vi håper at du kan ta vekk ''reklame" om Kalvøya (naturiststrand) som et gaysjekke- og sexsted fra websiden din. Dét er det jo ikke, og det passer seg ikke heller. Dette gjelder forøvrig også alle de øvrige naturiststedene du nevner.

Med vennlig hilsen

for Styret i ABNF

Takk!

(Svarbrevet mitt til disse meldingene, kan du lese her.)

Som en slags bekreftelse – eller et svar; avhengig av perspektiv: Kopi av e-postmelding jeg fikk noen dager senere fra en anonym avsender uten avsenderadresse, slik at jeg ikke kunne svare ham på spørsmålene hans:

Dette er av de absolutt beste sidene når man søker på cruising mv. En flott beskrivelse av cruiserstedene. (mangler bare "karaktervurdering" i form av 1–5 ståpikker – jeg har sett det også.)

Og det er mye annet flott og informativt også, blant annet om alderssjekkesystem på nettet osv. Oversiktlig og fint presentert med norsk og engelsk tekst parallellt og flagglinker til undersider. Og utrolig mange fixe linker til mer "borgerlig" nyttige nettsteder.

Fullt navn og adresse på nettstedet er modig! (Dette har jeg i dag slettet av hensyn til familien.) Har du hatt noe ubehageligheter i forbindelse med denne dristige satsningen? (BearCY: Nei. Kun positiv, faktisk; selv om de fleste av din paranoïde støpning holder seg for gode til å menge seg med, i den forstand, lille og ubetydelige meg! ;o)

Som aktiv cruiser både på Sognsvann og på Gaysir viser jeg ofte til denne siden når noen lurer på hvordan man cruiser. Her er hele bruksanvisningen.

Jeg har tenkt på at noen burde sette i gang og skrive "Norsk Homohistorisk krønike": Fallas, Tostrup, Ormøya, Venstres Hus, Hagegata 32, Metropol, Snarøya, KitCat, BC, Akersbakken, Frognerparken, Muren, "Cirkus Sjumann" osv osv osv – Er du mannen som tar oppfordringen? Svein Skeid har skrevet en fin artikkel: www.skeivenyheter.no/oaserII.html – men denne tjeneren er dessverre ofte nede.

Vinterbro
Så er det et toalett som ligger ved en rasteplass nedenfor kjøpesenteret på Vinterbro, (Sten&Strøm, Elkjøp m. fl.) på veien til Nesoddtangen (Gamle Mossevei). Der er det kun kikkhull i veggen. Der kan du treffe folk på dagen, men det er flest der på kveldstid. Også i området like utenfor toalettet. Ofte folk der. Bussforbindelse.

Ingierstrand
Så er det et toalett ved en parkeringsplass på vei til Ingierstrand, utenfor Oslo, på vei mot Moss. Kjør gamle Mossevei. Også bussforbindelse. Parkeringsplassen ligger ca 900 meter etter at du krysser broa. Det står et skilt med P Bestemorstranda. Toalettet ligger ned til høyre for parkeringsplassen. Kun kikkhull i veggen. Muligheter hele året. Kjører du videre utover forbi badeplassen på Ingierstrand kommer du til en naturiststrand. Den ser du ikke fra veien, men nedgangen ligger like etter et hus med et nr 98. Der er det toa med to hull i veggen. Ca 4-4.5 km fra du krysser broa. Nesten bare sommer og ellers når det er snøbart og ikke for kaldt.

Torvbyen i Fredrikstad
I Fredrikstad er det kikkhull på en WC på Torvbyen kjøpesenter. Her så jeg en gang en gutt som runka, men han ville ikke ha kontakt. Tror han var ca 20-25 år. Det er jo ikke lett å finne et sted å være på dagen dersom du skulle finne noen å være sammen med. På Østsiden, fergestedet der, ligger det et toalett i en gammel bygning, og her går det an å låse etter seg. Ellers langs kaia i fra Fergestedet og mot Tollbua, retning Kråkerøybrua. Parallelt med den fotballbanen som ligger der. Også inne på området bak Tollkontorene. Her ligger det en liten park, og jeg har sett to stykker en gang bak huset. Som regel folk i biler etter mørkets frembrudd og på natt. Ett annet sted er Skoleveien som går langs jernbanen og til under Fredrikstadbrua. Har hørt om Kongstenhallen bad og svømmehall. Enkelte timer/dager er forbeholdt menn.

Gangsrødbukta ved Fredrikstad
Fredrikstad: Østsiden. Gangsrødbukta. Du kjører mot Torsnes etterat du har svingt inn på Torsnesveien kommer du til en slette, ett slags stort åpent veikryss. På venstre side er det ei bussventebu i betong. Rett frem, nede ved veien står det ett veiskilt med Torsnes på. Der tar du til Høyre. Så kjører du på en smal vei og kommer inn i skogen hvor det står et skilt med Militært øvingsområde. Det er flere parkeringsmuligheter ut mot vannet og i skogen. Plasser du kan ligge på, er det fjellpartiet som går fra bukta og innover. Mye aktivitet hele sommeren, mange menn soler seg nakne i fjellet der på dagtid.

Fredrikstad—Oslo
På vei til Oslo, har det kommet ett nytt toalett. Det ligger litt etter avkjørsler til Vestby og etter et skilt med Ås Kommune på. Du passerer under to bruer. Like etter en bru nr to, brua har noe treverk på seg, kommer avkjørselen. Den er ikke merket ennå. På motsatt side, på vei ut av Oslo, er det en ny veiestasjon for store biler. Der er det toalett på baksiden. Det har vært en del "meldinger" på veggene der.

Foksrød ved Sandefjord
Har også hørt om en rasteplass ved E18 ved Sandefjord. Den skal ligge i nærheten av Foksrød. Det skal være kikkhull i veggen mellom WC og dusj. Også muligheter til treff i skogen bak toalettet langs en parkeringsplass når det er mørkt. Stedet ligger på venstre siden av E-18 når du kommer fra Oslo.

Internet
Ellers så er det jo mange annonsesteder på nettet etterhvert. En måte å finne frem til de, er å gå til http://kvasir.sol.no. Så søker du på kontaktannonser. Du kan f.eks. markere bokstaven "K" i alfabetlista, og deretter scrolle ned til "Kontaktformidling". Via "Flere søkevalg" kan du søke i Sverige og Danmark. På dansk søker du på kontaktannoncer. Ellers kan du jo søke på Chat også. Tar også med http://www.paradise.no og http://www2.rfsl.se og http://dating.for.to Her må du betale for å lese svar til deg. http://www.spray.no. Gå til Kontakt. Her kan du velge mellom kontakt, spraydate og gaydate. På disse finnes det en tab som heter "Finn flørt". Herfra kan du søke på de som finnes i basen. Du kan skrive inn i feltene, eller la være. Prøv f.eks. Navnefeltet:
%bi%. I alder: Ikke skriv noe der. I Sted: Velg ikke noe, eller f.eks. Oslo. Velg gutt eller jente eller alle. Start søket. Du får en liste med alle som har "bi" i sitt brukernavn. Deretter kan du markere brukernavnet med musepeker, klikke og få opp mer info om personen. Ved å velge alder, by og f.eks. en bokstav, får du atskillig mindre navn å velge på. Prøv f.eks. alder 15-19, ikke Sted, men S i alfabetlista, og start søket. Du får alle som har valgt brukernavn som starter på s. Prøv %sex% i Navnefeltet og se hva som skjer! Dersom du registrerer deg på kontakt og date-stedene, og du vil bruke samme brukernavn som e-postadresse på spray, så må du registrere dette hver for seg, dersom det nå ikke har kommet avkryssingsmulighet for dette. På spraydate eller gaydate, er det en knapp som heter Forum. Trykk denne. Til venstre i det bildet du får opp, kan du velge for eks. Fantasier.

Link til artikkel om cruising på Gaysir:
Vil forby nattparkering på Sognsvann

Svar til denne på Gaysir:
Fryktelig lei meg

Dagsavisen:
Lover ny homoskog

Når du går slik og cruiser, må du ha selvtilliten i orden, for at det skal være mulig å oppnå seksuell kontakt. Uten selvtillit, oppnår du ikke kontakten du søker. Derfor er det at eldre homser ofte lykkes bedre med å oppnå seksuell tilfredsstillelse i samarbeid med hverandre gjennom cruising, enn den eldre tenåringsgarde; som ofte må bruke god tid, med mange skuffende turer tilsynelatende forgjeves, men til øvelse, for så endelig å mestre å bryte den slitsomme barrièren, som de ved autoritetstilbedelse av den offisielt rapporterte angsten for fenoménet, har skapt i seg.

Terskelen for å tørre å gå inn på en offisiell sauna i Storgata 41 eller Calmeyers gate 15 B i Oslo, er langt høyere; da alle også der kommer tett innpå hverandre i fullt lys; slik at alle egne detaljer man måtte være misfornøyd med, vil synes. Og da kommer alle barrièrene dem i mellom, også langt bedre til syne. Da får de ikke dekket det seksuelle behov de er på jakt etter, men vil kunne oppleve langt større følelsesmessige skuffelser. I en mørk skog, derimot, ser du ikke den du forholder deg til. Der er det bare det seksuelle behovet, som styrer leken. Tør du å cruise, tør du ikke automatisk også å gå på sauna. Og cruising i den tette og mørke skogen i marka eller rundt toppen av Stensparken eller Frognerparken, gjør mulighetene for seksuell tilfredsstillelse langt større, for den som er sjenert og derfor i utgangspunktet er handikappet på dette området. Og i grunnen derfor er i behov av hjelp av det store fellesskapet, til å evne å leve som fullverdig menneske.

Men for å si det med Paul McCartney og The Beatles, av skrikende, full hals: «Hvorfor gjør vi det ikke hvor som helst?»

Why don't we do it in the road?
Why don't we do it in the road?
Why don't we do it in the road?
Why don't we do it in the road?

No-one will be watching us:
—Why don't we do it in the road?

Når jeg snakker om barn i denne sammenhengen, snakker jeg om «barn» i alle aldre; nettopp av den grunn, at de det her er snakk om, lever i mangel av tilfredsstillende dekning av ett av de grunnleggende fysiske behov, som vi alle – individuelt; i større eller mindre grad – lar oss avhenge av, for å evne å orke å forholde oss hyggelig og samarbeidsvillig også i forhold til resten av virkeligheten. Dette er i vår kultur, kun tillatt for den heterofile – samboende eller gifte – delen av befolkningen. Som av politikerne unnes rett til å unne seg privilegiet til å dekke alle behovene som gir grunnlaget til hyggelig oppførsel, og derfor å evne å opptre som hva vi kaller hensynsfullt/sivilisert og derfor plutselig evner å skaffe seg en sosialt engasjerende omgangskrets, de kan bruke som livsgrunnlag gjennom å forholde seg til sosialt.

Evner ikke disse «barna av vår kultur» å lære seg å bryte denne barrièren, er det éneste tilsynelatende mulige alternativet for mange, selvmord. For meg selv, inkludert. All den tid de har et seksuelt behov, som de ikke evner å dekke. Men som de – når de har tilegnet seg evnen – i sin tur kan legge problemet bak seg, slik at de av samme grunn da plutselig også evner å forholde seg til og lære- og konsentrere seg om helt andre ting, og å skaffe seg en omgangskrets.

De heterofile ungdommene i Oslo, ligger åpenlyst snodd rundt hverandre og har sex i parker, uten at noen forbipasserende reagerer i særlig grad. De synes kanskje bare at det virker søtt. All den tid det foregår om natten. I alle snille barns leggetid. Men homofile menn – uavhengig av alder – må dessuten gjemme seg i buskene, og oppdager noen dem, er det tilkalling av politi som står på dagsorden; for de aller fleste tilfeldig forbipasserende. Fordi de da plutselig tenker på «barna». Selv om dette også foregår godt innenfor alle snille barns leggetid!

Siden cruising – som det kommer frem i tilbakemeldingene ovenfor – er et særegent homofilt fenomen, er det viktig å ta vare på og verne om som kulturfenomén. Til gagn for alle de mannlig homofile ressurspersoner, som da plutselig oppnår anledning til å være til for alle de bryr seg om, på en langt bedre måte, enn de tør unne seg anledning til i dag. Kanskje til og med at de etter hvert også offentlig; oppnår samfunnets velsignelse til å komme ut av det tabubefengte «samfunnsskapet» de nå ennå fortsatt lar seg tildele og føle seg stemplet i forhold til? :o)

Når det endelig begynner å gå opp for «den gemene hop» (velgerne), at retten til å leve, også inneholder retten til å få dekket alle våre grunnleggende behov – inkludert et vellykket seksualliv – også for det store flertall av befolkningen, som ennå ikke har vært så heldige å tilfeldigvis møte «den rette for seg»: Den de kan benytte seg av privilegiet til å flytte sammen med, og samarbeide med om å utveksle gjensidig tilfredsstillende hudkontakt og fortrolig energi med. først da blir det slutt på denne krangelen. Utgangspunktet for krangelen, handler i grunnen om total mangel på selvrespekt, som projiseres over på «syndebukkene» for denne mangelen: Alle oss som ikke evner å trives innenfor alle lovene og reglene som dessverre alle er inspirert av den patriarkalske og i menneskelig sameksistens uerfarne, og derfor også særdeles trangsynte og i denne sammenhengen svært uprofesjonelle androïden Jahvé.

Når dette er sagt, får jeg også legge til, at jeg opplever Jahvés underlige, men allikevel uimotsagte påbud om patriarkalsk seksuell nytelse som – derfor tilsynelatende alltid – skje på bekostning av hverandre; og aldri en ren, gjensidig både smertefri og utveksling av intens gjensidig nytelse? Slik jeg i detalj beskriver det i Puleskolen? Jahvé har i dag også fått med seg på sitt parti, hele den offisielle vitenskapen, matvareïndustrien – og som et slags plaster på såret for dennes inkompetanse – legemiddelindustrien; som i samarbeid i bunn og grunn bare ønsker å tjene mest mulig penger på bekostning av dem selv og alt og oss alle.

Smertefull sex medfører seksualangst, og enda større problem i forhold til å få dekket dette behovet på en forsvarlig måte; slik at du kan opptre hensynsfullt/sivilisert i alle områder i livet, overfor hvem som helst.

Har du latt deg jule opp hele oppveksten; eller hatt en dyslektisk pappa som av samme grunn har misforstått den for ham uimotsigelig hellige tekst, til å jule deg opp gjennom hele oppveksten. Og har du lært deg å nyte smertene, ja da er SadoMasokist-sex det rette for deg. Og er det ikke SM-sex du er på jakt etter, ja da kan du ikke finne noen å ha sex med i dag; for det er kun dette sex fokuseres på og som i pornografien og i media. Såkalt «safe sex» med kondom, krever dessuten at man begrenser seg til pulestillinger som er særdeles smertefulle «for den som blir pult»; dersom vedkommende ikke først har brukt lang tid på å herde seg til å lære seg å «nyte å utforske det å tøye smertegrensen». ;o)

Men slike mennesker, har en tendens til å virke avstumpet på det store flertall som ennå ikke har lært samme smertefulle leksa selv. Slik kulturkræsj ser vi også et eksempel på av meningsutvekslingen ovenfor, mellom mennesker som av hetero- og homokulturelle årsaker, tilsynelatende fullstendig mangler evnen til forståelse for hverandres behov, og ikke egentlig evner å ordlegge seg så den andre forstår, heller. Her ser vi i stedet at de samarbeider om å vedlikeholde fronter i en krig mot hverandre.

I vår kultur, lar vi oss «herde» til å tåle altfor mye støy; ved at vi systematisk ødelegger hørselen vår. I vår kultur er det hipt og in å ikke kunne se bra, eller være i stand til å oppfatte meningen bak alt vi leser. Vi er alle hverandres rollemodeller:

I vår kultur har 40 % av alle amerikanske 30-åringer, latt seg av SPAM, fra legemiddelindustrien, forføre til å gjøre seg avhengige av å måtte bruke gifter som Viagra eller andre kjemikalier, for å oppnå evnen til å å pule!

For på denne måten å oppnå den seksuelle tilfredsstillelse som skal til, så de evner å opptre som folk i andre sammenhenger i livet; og ikke minst forholde seg forsvarlig samarbeidsvillig overfor alle, så de evner å sørge for å utveksle gjensidig hygge, når de forholder seg til barn i alle aldre:

Vi gir alle igjen med samme mynt, når vi er(/mer eller mindre mer eller mindre ubevisst velger å være) uforberedt! Men å bevisst – av idoltilbederske og læresetningtro årsaker – gå inn for ikke å samarbeide om å legge forholdene til rette, så vi oppnår samarbeid om fredelig sameksistens og utveksling av trygg, filosofisk lærdom; som vi kan nytte oss av, til fordel for subjektive sannheter, virker helt uforståelig på meg:

Er det kjettersk å stille spørsmål ved forveksling av androïden Jahvé med den medansvarlige summen av alt og oss alle, inkludert meg selv, som «kilden til den éneste for alle gyldige sannhet»? Kan jeg for eksempel skylde på androïden Jahvé, når jeg ikke mestrer å leve livet mitt hyggelig? Kan jeg få hjelp av androïden Jahvé, når livet går meg på tverke, fordi jeg ikke evner å dekke mine seksuelle behov?

I mine (kjetterske?) øyne er androïden Jahvé en ting, et verktøy; og ingen uforsonlig diktator som jeg må frykte, og som jeg må forventes å opptre hensynsfullt overfor tilbederne til; gjennom å la meg lide på grunnlag av? Slik at jeg i sin tur nettopp vil mangle evnen til å samarbeide om fredelig sameksistens med omgivelsene mine?

—Alle som ønsker å være med på å samarbeide med seg selv og med hvem som helst om å gjøre noe med alt dette og med den tilsynelatende mangelen og nøden i virkeligheten vi skaper, rekk opp hånda ! ;o)

Her er enda et eksempel på historieløs kortslutning; både hos forfatteren av innlegget og de hun har intervjuet. Her har også vedkommende vridd det hele til kun å dreie seg om en allerede sydebukkutsatt gruppe: Homofile som av angst for mobbing, ikke har turt å komme ut av skapet sitt ennå. Muligens for å hisse opp til økende stigmatisering av allerede fra før av selvmordstruede skaphomser – og på deres bekostning skape økt tabloidoppmerksomhet og høyere salgstall:

Naturister lei homosex (linken peker til kildedokumentet)


Homofile menn bruker naturiststrender som et fristed for å ha sex. Nå er naturistene lei.

--------------------------------------------------------------------------------
Av Hilde Røiseland
Publisert 30.06.2006 09:32

Homofil sjekking er et stort problem på nakenstrendene, mener Oslo Naturistforening.

—Vi ønsker å ta strendene våre tilbake, sier nestleder i Oslo Naturistforening, Jarle Siggerud til VG.

For mens naturistene kler av seg for å være naturlig nakne sammen med familie og venner, benytter homofile nakenheten til sjekking og sex.

—Naturistenes hooligans
Spesielt på Strandskog og Svartkulp i Oslo og på Kalvøya i Bærum skal homofiles sjekking og seksuell aktivitet være et problem. Også på Sømstranden i Kristiansand tar en rekke homofile seg vel mye til rette.

—De er blitt naturistenes hooligans, sier leder i Sørlandet Naturistforening, Kjell Lye til avisen.

Cruising
Landsforeningen for Lesbiske og Homofile er lite kjent med fenomenet. Leder i foreningen, Jon Reidar Øyan, tror det kan være snakk om etterdønninger fra det såkalte cruising-miljøet.

Cruising er tilfeldig sex som gjerne skjer mellom homofile som ikke har kommet ut av skapet.

Svarbrev til veletablerte uinteresserte og derfor uvitende byråkrater som – uten å ane konsekvensene av det de holder på med – forsøker å træ moralen sin ned over hodene på alle oss andre som også lever her:

Her er et brev fra en naturistforening til en gammel venn av meg, som også synes det er på sin plass å opplyse befolkningen om sjekkested omkring i landet vårt. Siden hans er eksepsjonelt leseverdig med hensyn til homofil historie:

Hei

Lurte om noe: på deres nettside http://history.oslogay.com/ nevnes Kalvøya som cruisingområde. Vi er - desverre - kjent med dette, fordi cruisingmiljøet har tatt i bruk delvis den samme område vi som naturistforeningen holder til på øya.

Henviser også til: http://nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.662605

Vi far masse familier på denne område, jeg håper at du kan forestille deg at det går rett og slett ikke an med menn som onanerer og søker sexpartnere blant busker på en slik område. Det er ikke hyggelig.

På strandskogen (som er også nevnt på samme side og som er også en naturist område) har det blitt så problematisk med cruising at politiet måtte tilkalles flere ganger.

Svartkulp og Langøyene har lignende problemer.

Med denne nettsiden bidrar dere til at problemet med sex på offentlige friområder (som er faktisk ulovlig) blir verre istedenfor mindre. Det hjelper ingen, særlig ikke oss naturistforeninger som har kjempet lenge nettopp for å få etablert fristrender, men heller ikke gaymiljøet.

Cruisingmiljøet er noe allmenheten kanskje bare må akseptere, men ikke på en måte at det går utover andre som kommer til å bli skadet av det. Jeg oppfordrer dere å slette alle henvisningen til naturiststrender som egnete områder for cruising, eller for å ta med enn setning hvor det blir klar "at cruising på eller i nærheten av en offentlig godtkjent naturiststrand er helt odeleggende for det naturistforeninger har bygget opp og kjempet for gjennom mange år".

Takk, og med vennlig hilsen
for Asker og Bærum Naturist Forening
Leendert Combee

Svar:

Når du forholder deg til dette med ord – med norsken – så føler jeg meg tråkket på, i og med at du så til de grader mishandler språket mitt.

Imidlertid kommer jeg i hu at nordmenn flest av Janteloven har latt seg mobbe til å være livredde for å gjøre feil; og skammer seg over dem, når de oppdager at de har «dummet seg ut», i stedet for å benytte sjansen til å lære av dem; så de slipper å slå seg på konsekvensene av de samme feilene flere ganger. Derfor er det vanskelig for dem å skille mellom hoven og hjelpsom belæring.

Men siden du er et voksent individ; som velger å ikke la deg såre, får jeg opplyse deg om at «område» på norsk er et intetkjønns substantivord. Og dessuten:
Skal du være høflig, skriver du Deres med stor D. Ellers heter det «din» når du skriver til enkeltpersoner.
desverre – heter «dessverre»
vi far masse – heter «vi får masse»
allmenheten – heter «allmennheten»
det blir klar – heter enten «det blir klart» eller «den blir klar»
naturist område – heter «naturistområde»
godtkjent – heter «godkjent»
odeleggende – heter «ødeleggende»
Det heter også «i» skogen og området – ikke «på».

Grunnen til at du ikke allerede har lært dette, er åpenbar: Norsk er ikke morsmålet ditt. Og de nordmenn som du lar deg omgi med, mangler selvtilliten som skal til for å gjøre deg oppmerksom på det.

Svaret fortsetter:

Dokumentet du referer til, er et historisk tilbakeblikk over slik som det har vært i fortiden. Ønsker du å forandre historien, er dette en utfordring som får stå for din egen regning; og ikke noe du kan træ ned over hodene på alle oss andre som også lever her. Og som har klare minner som åpenbart strider imot de du ønsker at vi skal ha.

Når du snakker om naturistområder, så er dette opprinnelig områder som har vært brukt for seksuell tilfredsstillelse av enslige mennesker til alle tider; i hundrer, ja kanskje tusener av år. Og når du i brevet ditt tilsynelatende påstår at områder som alltid har tilhørt dere nå i den senere tid også i økende grad er tatt i bruk av cruisere – så er dette en (ubevisst?) løgn som snur historien på hodet. I våre øyne virker du plutselig nå som en ond ånd av en overmoralistisk byråkrat, som hele tiden terper på at, at og at; slik at du så beleilig kan velge å glemme å finne ut av hvorfor:

Cirka 15—30 % av den til enhver tid tilstedeværende befolkning – det være seg homo eller hetero – har tilgode å finne «den rette» for seg. Disse mennesker er ressurspersoner i samfunnet, som også har et seksuelt grunnleggende behov; i likhet med luft, vann, mat, trygghet, og frihet til et sosialt liv. Får vi ikke dekket alle våre grunnleggende behov, blir vi omgjort til overstressede individ som blir forferdelig usosiale og ensomme. Slik at de av oss med fra før av dårligst selvtillit begår selvmord – med de forferdelige konsekvensene som dette får for alle de som blir sittende igjen med sorgen og savnet etter dem. Mens de av oss som ikke har noen slik livsangst, ender opp med å ta imot ømhet og nærhet der vi kan; og kan til og med snuble til å oppfattes av enkeltpersoner i omgivelsene som «overgripere» (les: syndebukker) som fortjener straff og uthengning. Slik at i egne øyne «skikkelige folk» (alle som har vært så heldige å finne sin «rette») da slipper å måtte forholde seg til sine egne mangelfullt utviklede sjelsevner, sånn at de – hvis så var tilfelle – kunne ha utviklet seg og modnes til ikke lengre å la seg avhenge av syndebukker for sin egen dårlige samvittighet og utilstrekkelighet sin skyld; men i stedet våkne opp. Kanskje til å med til å være med på å gjøre noe ordentlig her, til en forandring?

En slik negativ utvikling som selvmord og tilsynelatende overgrep innbefatter, er det ingen som er tjent med; selv om det er dette brevet ditt gir inntrykk av å mene at er «loven». Alle lover er imidlertid uansett ment å være veiledende; ikke diktatoriske. De blir dessuten forandret hele tiden av politikerne etter forslag fra oss, til å tjene oss alle til nettopp å unngå konflikter oss i mellom. Og slettes ikke motsatt; slik det virker som om du forsøker å gi inntrykk av.

Hvis du på sikt ønsker å løse konflikten, setter du opp plakatskilt ved inngangen til alle de berørte områder, hvor det står: «Skogen er til for alle: Fra klokken 08 til 21 kan det imidlertid være barn som leker her. Derfor ønskes alle cruisere velkommen i alle snille barns leggetid. Vi ber også om at man viser hensyn og legger sine etterladenskaper i søppelkurvene som er hengt ut på strategiske steder, og som tømmes daglig av frivillige.»

Eller noe i den dur. Stryk alt som ikke passer, og legg til hva du vil. Da forstår målgruppen hva det gjelder; uten at den behøver å føle seg forpliktet til å la seg såre av det til å «gi igjen med samme mynt» ved å gi faen. Og så er man samtidig diskré i forhold til alle øvrige som også ferdes der. Og er det noen som spør, kan man jo benytte sjansen til å skape litt mer åpenhet om fenoménet som den positive tingen det er.

Husk imidlertid at slike skilt ikke vil løse problemet for dere som ved et trylleslag; men at de derimot vil virke oppmykende på konflikten «mot naturen» som dere i dag mer eller mindre ubevisst skaper. Og over noen tiår vil neste generasjons cruisere ha vendt seg til tanken om at forslaget som står på dem, kanskje ikke er så dumt allikevel? Skiltene vil uansett virke begrensende i forhold til det store flertallet av lovlydige cruisere som har vendt seg til å ta alle slike skilt på ordet. Mens de få som fra før av føler seg tråkket på, ikke vil forandre seg nevneverdig; men derimot fortsette å «gi igjen med samme mynt» på en heller ikke for dem selv, en gang, særlig hyggelig måte. Kanskje vil de også skape mer åpenhet omkring fenoménet; slik at flere får tilgang til dekning av alle deres grunnleggende behov. I så fall vil vi kunne skape et mer harmonisk og fredelig samfunn. Slik de har løst den samme konflikten flere steder i Nederland allerede.

Dette er bare ett av mange ©-frie forslag til å løse et tilsynelatende problem som du selv er med på å skape, ved å tro at du kan «komme her og komme her» ved å lage krig gjennom å okkupere et område – som har vært i bruk av allmennheten på alle vis som mulige er – til alle tider. Og omdirigere dette til kun å brukes til én ting av noen få: En liten sær gruppe av befolkningen som liker å være nakne ute; meg selv inkludert. Jeg vil anta at cruiserne opptar en minst like stor del av befolkningen som naturistene; hvis ikke større. Og at dette – av vår spesielle angstkulturs idol- og syndebukk-religion – er et undertrykket, fortiet, skjult og tilsynelatende gjemt, og derfor også av mange et glemt fenomén. Men allikevel til dekning av et livsviktig grunnleggende behov for overraskende mange mennesker.

Å fortsette å sette disse menneskegruppene opp mot hverandre, gjennom å skape den éne om til en syndebukk for den andre å la seg innskrenke til å bli dum av, opplever jeg som unødig og derfor teit.

Jeg tenker vinn-vinn-løsninger i forhold til alt. Dette synes jeg at dere byråkrater også burde vurdere å begynne med!

BearCY's GayMaze --- Password Protected Link!   BearCYs Homse-Labyrint --- Passordbeskyttet Peker!
   
BearCY's HomoSite   BearCYs HomseNettsted

BearCY's HomoSite: Mix of Pantheïstic Enlightenment with Gay Pornography.

OnLiner!