BearCY = Bear Cattlisle YAWNERSON
Laget med Microsoft Expression Web til å vises i Internet Explorer. Formateringen blir ødelagt av de fleste andre nettlesere.
www.bearcy.com

Endelig ikke-røyker!
av Allen CARR

Røykesluttkurset som denne boka er basert på

Jeg lot meg forføre til min første pris snus i militæret i 1982, og var hekta etter første dose.

Begynte å røyke da jeg kom til Oslo høsten 1983; da de jeg vanka sammen med syntes at snus var ukult.

Etter ti år med ei 50g pakke rullings om dagen, utvilka jeg tobakksrøykallergi og ble deretter «uterøykende innerøykallergiker».

Jeg har deltatt på utallige røykesluttkurs som baserte seg på nedtrapping og skremselspropaganda, rådgivning og oppfølging (for det meste arrangert av røykeuerfarne ikke-røykere; rådgitt og mer eller mindre åpent betalt for villfarelsen av nikotinindustrien). Dette skapte en illusjon av å være fri under forutsetning av at man hele tiden passivt mottok bekreftelser på at man hadde sluttet og var fri. Noe som imidlertid gikk over temmelig umiddelbart etter at oppfølgingsperioden var over. Noe som i sin tur naturlig nok bare virka enda mer stressende på meg; besegla avhengigheta, tok fra meg selvtilliten og gjorde det umulig for meg å slutte.

-+-

I 2008 lot jeg meg imidlertid påprakke en kopi av ei lydbok på 6½ time av en kamerat av meg, som hadde klart å slutte ved hjelp av denne. Da jeg etter første gjennomlytting av boka, fortsatt hadde lyst på nikotin, så beit jeg tenna sammen og lytta gjennom boka to ganger til. Og etter at jeg hadde gjort dette, mens jeg underveis hele tida fortsatte å røyke like mye som før, hadde jeg ved et tidspunkt plutselig ikke lyst på nikotin lengre. Og slutta uten noe som helst problem.

Originalutgaven av boka heter Easyway to Stop Smoking mens den norske oversettelsen heter «Endelig ikke-røyker! – Den letteste måten å slutte å røyke på.» Den er skrevet av den uskolerte gategutten Allen CARR som ble kommandert til å røyke i militæret i 1950 og røyka 100 sigaretter om dagen i 33 år.

Jeg virker kanskje noe treig i hodet, som måtte lytte gjennom boka hele tre ganger? Det er noe som heter «gjentakelsens makt»: Som reklamen dessverre ofte gjør, så virka det iallefall på meg!

Dette er en type selvvalgt frivillig mental opprydning som fjerner all angst forbundet med det å slutte med nikotin og bli ikke bare røykfri; slik nikotinavhengighetsmedisinsindustrien forsøker å lure oss til gjennom fortsatt nikotinavhengighet på andre måter. En grundig mental opprydning som du må bruke for å fjerne den ufrivillige hjernevasken som kommer fra tobakksindustrien, reklame i media, filmer, TV-serier, andre røykere, kommersielle (eller av nikotinindustrien tillobbete helsedepartementsforetrukne lure-røykesluttkurs som når de er heldige kurerer opp mot 10 % av klientellet sitt permanent) og deg selv.

Fordelen med denne boka, er at du må fortsette å røyke så lenge du studerer boka og for all del unngå å trappe ned røykinga for ikke at hver nye dose skal synes enda mer dyrebar for deg enn den allerede oppleves som. Først når budskapet sitter spikra, er du klar til å ta fatt på oppgaven det er å slutte. Som først da tilsynelatende plutselig virker overraskende enkel og liketil.

Akkurat som du må få opplæring i enhver ny jobb du tar før du kan ta deg betalt for den. Og må gå på skole og studere for å lære det som skal til for å forberede deg for arbeidslivet.

Boka er veldig underholdende og morsomt skrevet, hvor alt er tatt på kornet. Den plukker fra hverandre og radbrekker alle argument for å røyke, sånn at du til slutt bare sitter igjen med argument til å avbryte nikotinavhengigheta.

Først da blir det enkelt å holde seg de fra 48 til 72 timene eller to til tre døgna med abstinens som siste nikotindose skapte. Inntil du omsider er fri fra alt sug og endelig kan slappe av. Så lenge du er hekta på stressfaktoren nikotin, er dette nemlig umulig uten en ny og en ny og en ny dose å bare midlertidig roe deg ned med.

Å trappe ned gjør deg bare mere sugen på en ny sigarett og gjør at hver nye sigarett virker enda mer dyrebar. Inntil dette gjør at du til slutt sprekker; sånn at du ender opp med å røyke mer enn før. Stoffavhengighet fører alltid til at du bare vil ha mer og mer, ikke mindre og mindre. Så dette er noe som aldri virker.

Skremselspropagandaen på sigarettpakkene gjør nikotinavhengige så stressa at de bare ta seg en ny sigarett for å roe nervene som skremselen skaper. Derfor virker denne bare mot sin hensikt.

Å bruke nikotinavhengighetsvedlikeholdsmedisin i form av nikotinsugetabletter, nikotintyggegummi, nikotinspray, nikotinplaster, nikotininnhalatorer, e-sigaretter, OliverTwist, tyggetobakk, snus, beedies og så videre i det uendelige, bare forlenger avhengigheta og gjør det enda vanskeligere å slutte: Å bruke nikotin til å kvitte deg med nikotinavhengighet er jo rett ut sagt ulogisk! Dette er det bare de som tjener penger på å pushe nikotin; samt folk som aldri selv har vært nikotinavhengige, som kan finne på å oppfordre deg til.

Det kreves enorm viljestyrke for å røyke; så å skylde på at du ikke eier viljestyrke når du ikke klarer å slutte uten først å ha fjerna hjernevasken som gjør dette vanskelig med denne boka, gjør bare at du plager deg selv unødig og tar fra deg selvtilliten din. Inntil du ender i en dyp depresjon som det er vanskelig å komme ut av og som gjør det enda vanskeligere å slutte.

Det er lettere å bli avhengig av nikotin enn av noen annen rusgift; inkludert heroin, koffein, kokain, amfetamin, amyl nitritt (poppers) og etanol. Derfor er det ikke noe som heter «Bare én sigarett!» Og når du er avhengig, er det bare logikken som denne boka gir deg, som kan hjelpe deg ut av uføret.

Det er min erfaring.

Ren nikotin er faktisk så giftig at det selges kommersielt som insektgift. Tobakksplanten tilhører samme familie som Belladonna-urt; som i eldre tider ble brukt til attentat ved å forgifte folk.

I motsetning til kannabis (som er hellensk/gresk og betyr gammeldags hampehunblomstmedisin som ble forbudt i Norge fra 1969 fordi den virker og ikke kan patenteres og tjenes på langt nær like mye penger på som patenterbare medisiner som ikke virker på langt nær like bra alene kan. Sånn at det skulle bli mulig å tjene penger på disse. Likesom marijuana som er et spansk ord som betyr hele hampehunblomsten.) som alene ikke gir noen abstinenser i det hele tatt – men som av tobakksindustrien ofte benyttes som en beleilig syndebukk å skylde på fordi det er forbudt og fordi folk flest derfor ikke vet noe om det – så er derimot nikotin det aller vanligste trappetrinn mot sterkere narkotiske stoffer. Nettopp fordi det gir en sånn ubetydelig liten rus, og fordi effekten aller mest består av milde 2-3-døgns abstinenser fra hver nye dose som maser etter en ny og en ny og en ny inntil du tror at det skal være sånn; og at avhengig bare er sånn du er. Milde i den forstand at den ikke gir noen fysiske smerter slik som abstinenser etter alkohol eller heroin kan forårsake. Men som allikevel er sterk nok til at du kan finne på å frivillig gå milevis i snøstorm for å kjøpe de minimum 20 nikotindosene som pengesamfunnet vårt har lobba seg til; for deretter å ikke orke å gå tilbake igjen når du har tilfredsstilt deg selv med en pris snus eller røyka en sigarett. Dette er nemlig noe jeg har opplevd selv. Tobakk og andre nikotinprodukt er derfor svært lønnsom forbruksvarebutikk for alle som tar del i å selge det.

Husk at boka Endelig ikke-røyker! er skrevet av en mann som kjederøyka 100 sigaretter om dagen i 33 år og som mislyktes i å slutte å røyke i årevis med viljestyrkemetoden. Heller ikke hypnose var til hjelp for ham, da han forsøkte det (selv har jeg aldri klart å la meg hypnotisere av noen til noe som helst). Inntil han omsider fikk en åpenbaring som gjorde det enkelt for ham å slutte på dagen og ikke hadde noe savn eller abstinens etter dette.

Salget av Easyway-bøkene gjorde ham til millionær. Alle røykesluttkursene hans, reklamerer med 100 % tilbakebetalingsgaranti om kurset ikke virker. Og bare 10 % av alle de millioner av mennesker som har deltatt på kursene, har bedt om å få pengene sine tilbake.

Klarer du ikke å slutte etter første gjennomlytting av boka, så sørg for å lytte gjennom den tilstrekkelig mange ganger til at du bare blir kvalm av tanken på mere nikotin og ikke har lyst på mer: Da skjer det nemlig helt av seg selv!

Bare en liten advarsel: Husk at boka inneholder absolutt alle argument som røykere har kommet med i løpet av den perioden da Allen CARR drev røykesluttkursene sine, inntil han skrev boka. Og at ikke nødvendigvis alle argumentene passer for deg. Å irritere seg over enkeltargument, er nemlig grunnen til at noen har valgt å la seg provosere av boka i tilstrekkelig grad til at de ikke å klarte å ta til seg budskapet. Derfor er det viktig å ha dette i bakhodet: Velg og vrak etter ditt eget forgodtbefinnende av argumentene i boka, og vær nøye med å overse de som bare synes dumme og som ikke passer for deg!

Husk at boka er skrevet i den hensikt å være et røykesluttverktøy; ikke en røykesluttdiktator! Og at det er bare du som kan bestemme alt over deg selv i forhold til budskapet som boka gir.

Jeg deler en kopi av lydboka her i MP3pro-format til alle som har lyst til å kopiere den til for eksempel mobilen sin for å teste den ut:

Endelig ikke-røyker! norsk lydbok av Allen CARR

Lydboka lastes enklest ned ved hjelp av:

https://www.qbittorrent.org/download.php

Virker den på deg, så oppfordrer jeg deg til å kjøpe boka for å gi litt tilbake til de som lever av å gi den ut. Papirutgaven av boka koster mindre enn ei pakke sigaretter hos Nordli bokhandel i Universitetsagata i Oslo og er en kjempeinvestering; da 20 sigaretter daglig koster cirka 3.000,- kroner i måneden; noe som blir omtrent 36.000,- kroner i året!

Boka kan også bestilles via en hvilken som helst bokhandel i Norge og finnes også på Internett. Den norske lydboka er tilgjengelig for strømming med mye bedre lydkvalitet her:

https://www.storytel.com/no/nn/books/14860-Endelig-ikke-roeyker

https://www.tanum.no/_lydbøker/lydbøker-voksne/endelig-ikke-røyker!-allen-carr-9788279002291

http://cdon.no/bøker/carr,_allen/endelig_ikke-røyker!-852754

Desto flere måter som du får i deg budskapet på, jo mer effektivt funker det. Jeg har selv både kjøpt og lest boka, kopiert og lytta til lydboka og kjøpt og sett den timelange DVDvideoen (som jeg selv har laga norsk tekst til og deler gratis ut til alle som vil ha en kopi). Alle mer enn én gang.

Her ser du to alternative steder hvor du får kjøpt den på DVD; riktignok uten undertekster:

 

Easyway to Stop Smoking - DVD-video Easyway to Stop Smoking DVD-video

Since 1983 Allen Carr has made one simple (and to most smokers, incredible) claim that any smoker can find it easy to stop smoking. With no willpower, no withdrawal and no weight gain. In addition to finding it easy, quitting smoking can be one of the most enjoyable and empowering experiences of your life.

This sounds too good to be true, but take a look at some our testimonials. Do you see these kinds of testimonials on websites selling the patch or gum? Easyway is not hypnosis or reverse brainwashing. It is simple cognitive therapy. It is based on the principle that over the years of smoking we develop distorted thinking about what the cigarette does for us. For example, we tell ourselves that smoking relaxes us, helps us handle stress, relieves boredom etc. But if this were genuinely true then smokers would be more relaxed, less stressed and less bored than non-smokers. Hmmm.

The Easyway method demonstrates that these perceived benefits are in fact illusions. Yes, they are powerful and subtle illusions, but illusions nevertheless. If we smoke to relieve boredom, for instance, then why do we also smoke when we aren't bored? And why don't non-smokers, who have the same stresses and strains as smokers, need a «crutch» to get through life?

By demonstrating that there are no genuine benefits of smoking (let's face it, if there were, it would say it on the pack) we can see that our perceived desire to smoke is rooted in these false beliefs. Once we remove these false beliefs and replace them with more positive and empowering ones, the desire to smoke is eliminated. With no desire to smoke there is no need for willpower (willpower is only needed if you have a desire to do something but won't let yourself). With no willpower there is no conflict. With no conflict there is no fear, no panic, no anxiety or many of the other symptoms associated with quitting. This is why former smokers quitting using this method christened it «Easyway».

----------------------------------------------------------------------------------------

This DVD contains all the information you need to quit smoking, see the DVD with an open mind, concentrated and follow the instrucitons at the end of the DVD and you will quit in 60 minutes!

For a .zip-file containing subtitles in English, Nederlandse and Norwegian, in addition to the freeware programs that I made them with for further translation into other langages, please do click here. On a PC they can also be added to the DVD as they are in VLC MediaPlayer from VideoLAN.org.

-+-

Klikker du her, kan du laste ned ei .zip-fil med undertekstene som jeg har skreddersydd til denne DVDen og programmene som jeg brukte til å legge dem til (sånn at de om mulig kan oversettes av de av dere som får lyst til det til flere språk) og brenne på nye DVDR-plater.

Tekstspråkene som er med, er norsk for hørselshemmede, engelsk for hørselsehemmede, samt nederlandsk og norsk med færre ord. I tillegg inneholder .zip-fila TrueType-skrifttypen som jeg har brukt – Arial Rounded MT Bold fra Microsoft. Grunnen til at jeg valgte nettopp denne skrifttypen, var fordi at Øene får sort skråstrek med alle øvrige skrfttyper og derfor ser ut som Oer mot mørk bakgrunn. Noe som gjør dem unødig vanskelige å lese.

Grunnen til at jeg har med nederlandsk tekst, er fordi jeg lasta ned den nederlandske DVD-videoen og ved hjelp av SubRip og Subtitle Workshop brukte denne som mal til å lage den engelske underteksten; som jeg videre oversatte til norsk. Jeg skjønner nemlig ikke et kvidder av nederlandsk, selv; og mangler derfor evne til å vurdere oversettelsen:

Nederlandse torrent

Her finner du den samme filmen i .avi-format:

Easyway to Stop Smoking.avi

Klikker du her, kan du laste ned ei .zip-fil med undertekstene som jeg har måttet skreddersy nettopp til denne spesielle nedlastingen av videoen; da tekstene til DVD-videoen ovenfor ble usynkronisert til .avi-fila. I tillegg til programmene som jeg har laget dem med (sånn at de om mulig kan oversettes av de av dere som får lyst til det til flere språk) til å spilles av sammen med den engelskspråklige .avi-fila. Tekstspråkene som er med, er Norsk for hørselshemmede, engelsk for hørselshemmede, samt nederlandsk og norsk med færre ord. Også i denne .zip-fila har jeg lagt ved TrueType-skrifttypen som bevarer fargen i skråstrekene til Øene og ikke gjør dem om til ellers unødig forvirrende Oer over mørk bakgrunn, nemlig Microsoft sin Arial Rounded MT Bold. Har du funnet en bedre, så si fra til meg! Si for all del også fra om du oversetter dem videre; da jeg svært gjerne vil ha en kopi av oversettelsene dine å pakke inn i den nedlastbare .zip-fila via linken som dette avsnittet begynte med!

.avi-fila kan du spille av med undertekstene mine i for eksempel gratismediaavspillerprogrammet VLC fra VideoLAN:

VideoLAN's free VLC Media Player

 

(Grunnen til at det ser ut som om tysk, spansk og italiensk er med blant undertekstspråkene, er fordi at jeg opprinnelig lagde tre DVD-plater; ei med originalt engelsk og dubba russisk lydspråk, ei med tysk lydspråk og ei med originalt spansk og dubba italiensk lydspråk. Disse tre språkene har bare med oversettelser til teksten i selve videoen og er bare provisorisk oversatt med Google Oversetter.)

Jeg har gitt undertekstfilene samme navn som .avi-fila. Så legger du undertekstfilene i samme mappe som .avi-fila, for deretter å åpne .avi-fila i VLC, så kommer tekstene med automatisk og kan velges direkte i Subtitle-menyen i VLC. Den norske teksten for hørselshemmede er den som velges automatisk.

Deler undertekstfilene samme navn som videofila, vil VLC automatisk legge dem til som undertekster i filmen. Den første .srt-undertekstfila som har filnavnet i alfanumerisk rekkefølge som kommer først, åpnes i filmen. De øvrige må velges blant manuelt.

Du kan klikke her om du vil laste ned ei .zip-fil som blant annet inneholder .torrent-filer til materiale av Allen Carr.

Produktdetaljer til lydboka:
Forfatter: Allen CARR
Innbinding: CD
Utgivelsesår: 2006
Innleser: Anders T. ANDERSEN, Cecilie A. MOSLI og Miriam SOGN
Spilletid: 6 timer og 42 minutter
Forlag: Pantagruel
Språk: Norsk Bokmål
Originaltittel: Allen Carr's Easyway to Stop Smoking
Oversatt av: Vigdis Eline FRETHEIM
ISBN/EAN: 9788279002291
Kategori: Lydbøker voksne

I motsetning til på CDene, så har jeg skilt musikken av fra talen i MP3pro-filene. Både for å gjøre filstørrelsen mindre; men først og fremst for at det skal være enkelt å fjerne musikken etter andre gangs gjennomlytting av lydboka. Fra og med tredje gang du lytter til denne lydboka, så virker musikken nemlig bare irriterende og i veien; mens den de to første gangene gjør lytteropplevelsen mer behagelig enn uten. Dette er ihvertfall min erfaring:

MPeG2 Layer3 – MP3pro:
1ch 56kbps 16bit 44.1kHz = monotale
2ch 96kbps 16bit 44.1kHz = stereomusikk

De to første filene er på engelsk og disse la jeg bare til for å illustrere og gi dere et eksempel på stemmen til Allen CARR. Og til Duncan WELLS, som leser en av de engelske utgavene. Disse er imidlertid unødvendige; da den norske utgaven inneholder eksakt det samme, bare på norsk:

156 MB — norsk monotale på tilsammen 6t 28m 43s +
_12 MB — stereomusikk på tilsammen 15m 27s =
168 MB +
_12 MB — de to engelske monotalefilene på tilsammen 29m 26s =
180 MB alt i alt.

Lykke til!

Visit BearCY's HomoSite; Pantheïsm+GayLib. & Why You shall NOT worship any Gods but You!

OnLiner!